Răspuns :
Bună!
ヽ(✿゚▽゚)ノ
- Transilvania
Între 1111 - 1541 Transilvania a fost organizată ca voievodat autonom în cadrul Regatului Ungariei.
Între 1541 - 1691 Transilvania a fost organizată ca principat autonom în cadrul Imperiului Otoman.
- Țara Românească și Moldova
Atât Polonia, cât și Ungaria au încercat să-și impună suzeranitatea asupra țărilor române. Relațiile vasalice ale Țării Românești față de Ungaria s-au perpetuat practic până la căderea regatului (1541) și au existat relații de înțelegere, conflicte vehemente, dar și ignorare reciprocă. Pericolul expansiunii otomane a apropiat cele 2 țări românești de Ungaria.
Moldova, spre deosebire de Țara Românească, s-a aflat în relații destul de strânse cu Polonia; Petru I Mușat depune jurământul de vasalitate față de regele polonez Vladislav I Jagello. Asta se întâmplă, deoarece Moldova avea nevoie de un aliat puternic în vederea existenței pericolului maghiar.
- Țările Române
În vreme ce la S și E de Carpați românii își consolidează independența, în Transilvania are loc o evoluție inversă, ea fiind integrată din ce în ce mai mult în structura statului maghiar.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Istorie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne onorează – adăugați-ne la favorite pentru a fi mereu la curent!