Răspuns :
Citim cu atenție fragmentul din povestirea Balta Albă de Vasile Alecsandri, în care un tânăr francez povestește întâmplările prin care trece într-un ținut plin de contrasturi originale pe drumul parcurs până la Balta Albă.
Folosind în special mijloace de caracterizare indirecte, autorul are o atitudine critică față de defecte umane precum: apatie (lipsa răspunsurilor emoționale la stimulii externi), neatenție (îndeplinirea cu nepăsare a obligațiilor), idiferență (lipsa de interes față de îndatoriri) etc. precum și față de anumite moravuri sociale precum: parvenitismul, prostia sau incultura.
Ne amintim:
Comicul este o categorie estetică care implică conflict comic, situații, personaje comice care provoacă râsul. Acesta poate fi: de caracter, de situație, de limbaj, de moravuri, de intrigă.
Cele mai cunoscute forme ale comicului sunt ironia și autoironia.
Mai multe despre povestirea în ramă Balta Albă de Vasile Alecsandri aici: https://brainly.ro/tema/71309
Succes și spor la lecții!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne onorează – adăugați-ne la favorite pentru a fi mereu la curent!