Răspuns :
Răspuns: 1891
Explicație pas cu pas:
a1 = 1
r = a2 - a1 = 5 - 1 = 4
a(n) = a1 + (n - 1) x r
121 = 1 + (n - 1) x 4
(n - 1) x 4 = 121 - 1
n - 1 = 120 : 4
n - 1 = 30
n = 31 ( termeni )
S = [(a1 + an) x n)] / 2
S = [ (1 + 121) x 31] / 2 = [122 x 31] / 2 = 61 x 31 = 1891
Răspuns:
Bună, sper ca te am ajutat!!!

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne onorează – adăugați-ne la favorite pentru a fi mereu la curent!