Răspuns :
CE SUNT FERTILIZATORII NATURALI
Pentru că legumele să se dezvolte optim, cu frunze și fructe din belșug, solul grădinii tale trebuie să conțină cantități potrivite de azot, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru și alți nutrienți, în funcție de plantele pe care vrei să le cultivi. Pentru că nu orice sol conține componentele necesare pentru o recoltă bogată, pământul trebuie îmbunătățit cu ajutorul fertilizatorilor.
Îngrășămintele naturale sunt substanțe care nu au fost procesate chimic, obținute din surse organice (din plante sau animale) sau surse minerale (diferiți pulberi). Că să-și elibereze substanțele nutritive, majoritatea fertilizatorilor trebuie să se descompună în pământ. În acest fel este încurajată activitatea biologică în sol.
Tipuri de fertilizatori naturali
· Îngrășăminte organice: sunt formate din bălegar de grajd, dejecții de animale sau resturi vegetale. Se aplică astfel încât materia organică proaspătă să nu între în contact cu rădăcinile plantelor (le pot arde). Materiile trebuie ori transformate în compost înaintea plantării, ori așezate la suprafață și încorporate prin arare sau discuirea solului până ajung la o distanță de 5-10 cm în sol.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Chimie. Ne bucurăm dacă informațiile oferite v-au fost de folos. Pentru întrebări sau asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Revenirea dumneavoastră ne onorează – adăugați-ne la favorite pentru a fi mereu la curent!